Calçotades

Les calçotades no poden ser una excepció en un restaurant de la Catalunya central que es preui. Una tradició gastronòmica com la de la calçotada no pot  passar desapercebuda en un  indret com la Pobla de Claramunt, al vell mig de la comarca de l’Anoia.

Les calçotades son originàries de la comarca de l’Alt Camp, concretament Valls és el pal de paller d’aquesta festa. No obstant, la resta de Catalunya, principalment comarques properes, i amb el permís dels vallencs, ens hem fet nostra la calçotada  com una celebració més.

CALÇOTADESLa calçotada s’ha convertit en un ritual d’allò més lúdic i divertit però no exempt d’una vessant gastronòmica que els restauradors volem reivindicar. Un producte de qualitat, i no parlem exclusivament dels calçots, doncs tant les salses com les viandes i els vins i caves juguen el seu perfil protagonista en aquest tradició. Fer un èmfasi especial  en la salsa de calçots: si un restaurant s’ha de diferenciar en quelcom en les calçotades és en la recepta màgica de la salsa. Els ingredients tots els coneixem però la manera de mesclar-los pot fer meravellar les papil·les gustatives del comensal, o no…

No oblidem la part més divertida del ritu de la calçotada: la seva ingesta. Es un esdeveniment en si mateix i si a més hi afegim el gaudi gastronòmic, la jornada és senzillament complerta. Avui dia hi han moltes empreses que inclouen una calçotada en  les seves activitats de team building.

Descobriu aquesta divertida màgia  celebrant una calçotada